Białoruskie Ogórki

Dlaczego białoruskie ogórki? Są one droższe, a ludzie kupują. Odpowiedź jest prosta, ponieważ są lepsze…

1. Są bardzo smaczne. Sam jadłem, taki prosto z pola, nieumyty. Super.

2. Nie bywają gorzkie, ani nawet gorzkawe.

3. Nadają się, jak najbardziej, na kwaszeniaki i konserwowane. Po zakwaszeniu, czy zakonserwowaniu dalej są jędrne i twarde.

4. Produkowane są wg doświadczeń dziadków, na naturalnych nawozach, bez nadmiernej ilości nawozów sztucznych.

5. Dzięki moim kontaktom, ich droga jest krótka – dzisiaj zbiór na białoruskim polu, przez noc schłodzenie, jutro załadunek na TIR-a, a pojutrze u polskiego odbiorcy.

6. Mają niestety dwie wady:

a. Nie ma w Białorusi możliwości sortowania. Praktycznie można zamówić tylko kaliber 8-14 cm.

b. Białorusini żądają 100% przedpłaty.